Initiatiefnemers

Jij hebt een idee of bent al initiatiefnemer van een inwonersinitiatief, sociale onderneming of stichting

Ben jij ook zo iemand die zelf bezig gaat met het groen in je straat, een ontmoetingsplek in de buurt, een zorginitiatief begint, energie gaat opwekken met de buren of denkt we moeten lokaal voedsel van de boer terugbrengen naar de buurt?

In heel het land starten steeds meer inwoners en ondernemers activiteiten om hun buurt, wijk, stad socialer of duurzamer te maken. Meestal is dit omdat zij deze activiteit zelf missen, gaten zien vallen in het aanbod van de overheid of nut en noodzaak zien van betere oplossingen voor sociale en ecologische problemen.

Wat kan ik betekenen

Vanuit DoorDacht Doen bied ik diensten zodat je je weg kunt vinden bij het starten van je initiatief en help ik jouw samenwerking met maatschappelijke organisaties en financiers te bevorderen (zie het groene vak). Een flink aantal onderdelen van deze diensten bied ik in Gemeente Amersfoort aan als Stadskrachtacademie (Amersfoort): een ondersteunend platform en ecosysteem van werkvormen en leeraanbod voor publieke en sociale vraagstukken.

Aanbod met anderen

Sociaal ondernemers die zoeken naar contact met andere bedrijven, impactfinanciers en andere stakeholders in het impactecosysteem van regio Amersfoort verwijs ik naar Impact Coalitie Amersfoort.

Thema’s

  • Je idee tot activtieit maken
  • Storytelling
  • Je doelgroep betrekken met social media
  • Sociaal Ondernemen / Impact Ondernemen
  • Omgaan met de gemeente
  • Fondsenwerving en lobby
  1. Lees meer in mijn blogs en artikelen en mijn visie op werken.
Aanbod

Terug naar de startpagina